Warm hart voor Stichting Mees én de horeca 

Restaurantactie haalt € 4.000,- voor het goede doel op


Geen jaarlijkse ledrun met meer dan 500 lopers voor het goede doel, niet samen bouwen aan een mooie speeltuin, maar stil zitten is geen optie. Ook in deze tijd hebben kinderen een steuntje in de rug nodig. Daarom organiseerde serviceclub Lions Quatro Breda een speciale restaurantactie: ‘Eet mee, steun Mees’ met een culinair thuismenu.

Zo dragen we Stichting Mees én de horeca in deze tijd een warm hart toe. € 4.000,- haalden we samen op, voor de bijzondere speeltuin van het medisch kinderdagverblijf Mees in Breda. Zo beleven kinderen met of zonder een meervoudige of verstandelijke beperking volop speelplezier.

In totaal deden vier restaurants mee: De Veestallen, Brasserie De Haenen, De Swaen en K-eet catering. Zij verzorgden 4-gangen culinaire thuismenu’s waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel ging. Deze actie zorgde enerzijds voor meer bestellingen, anderzijds voor ondersteuning van de kinderen van Mees. De Stichting NSGK, voor het gehandicapte kind, heeft dit initiatief ook financieel ondersteund.


Volop speelplezier
Voor kinderen met een meervoudige of verstandelijke beperking is het vaak niet mogelijk om naar een regulier kinderdagverblijf te gaan. Stichting Mees biedt ze een fijne en veilige speelomgeving. Deze actie brengt de kinderen van Mees meer speelplezier. Van het opgehaalde bedrag komt er onder meer een speciale schommel en andere speelelementen. Zo kunnen de kinderen van Mees lekker samen spelen met de (school)kinderen zonder beperking.

Claudia van den Bliek, Stichting Mees: “We zijn ontzettend blij met deze donatie. Zo mooi dat kinderen met en zonder beperking hier straks lekker samen spelen.”


Richard van Velzen, Restaurant de Veestallen: “Een bijzondere actie, waaraan wij graag aan bijdragen. Het mes snijdt aan twee kanten, we serveren zo meer thuismenu’s en nog belangrijker, we helpen zo kinderen in Breda.”